ریدایرکت 302 چیست و تفاوت آن با ریدایرکت 301 کدام است؟

ریدایرکت 302 چیست؟

ارور 302 یک کد وضعیت پاسخ به درخواست HTTP است که نشان می دهد منبع درخواستی به طور موقت به URI دیگری منتقل شده است. این کد را می توانیم یکی از رایج ترین کدهای وضعیت HTTP بنامیم. این کد زمانی نشان داده خواهد شد که می خواهید به واسطه ریدایرکت 302، صفحه ای را به مکانی دیگر انتقال دهید. در ادامه با این کد و تفاوت آن با ریدایرکت 301 آشنا خواهید شد.

کد 302 چیست؟

کد 302، کد پاسخ وضعیت تغییر مسیر یافتن است. این کد زمانی نمایان می شود که یک مرورگر به این صفحه هدایت می شود اما موتورهای جستجو پیوندهای خود را با منبع به روز نمی کنند (گفته می شود که "link-juice" به URL جدید ارسال نمی شود).
ده ها کد وضعیت HTTP وجود دارد که برای نشان دادن رابطه پیچیده بین درخواست کاربران، برنامه وب، یک وب سرور و بسیاری از سرویس های شخص ثالث استفاده می شود. بنابراین تعیین علت یک کد وضعیت خاص می تواند چالش برانگیز باشد.

یکی از قابل توجه ترین ویژگی هایی که کد 302 را از ریدایرکت 301 متمایز می کند این است که، در مورد تغییر مسیر 302، قدرت SEO به یک URL جدید منتقل نمی شود.

مشکل سمت سرور است

همه کدهای وضعیت پاسخ HTTP که در دسته 3xx قرار می گیرند، پیام های تغییر مسیر هستند. چنین کدهایی به عامل کاربر (یعنی مرورگر وب) نشان می دهد که برای تکمیل درخواست و دسترسی به منبع مورد نظر، اقدام دیگری لازم است. برخلاف پاسخ های خطای کلاینت که در کدهای 4xx یافت می شوند، مانند خطای 404 Not Found، که می تواند ناشی از یک مشکل سمت کاربر یا سرور باشد، کد 302 به طور کلی نشان دهنده وجود یک مشکل در وب سرور واقعی است که برنامه شما را میزبانی می کند.

زمانی از تغییر مسیرها استفاده می شود که قرار است کاربر به جای صفحه اصلی، به آدرس دیگری هدایت شود.

ریدایرکت 302

 

چه زمانی از کدهای تغییر مسیر استفاده می کنیم؟

هنگامی که درمیابیم محتوای نامناسبی در یک صفحه وجود دارد. در زمانی که مشغول برطرف کردن مشکل هستیم، می توانیم کاربر را به صفحه دیگری که ممکن است مورد علاقه او باشد، هدایت می کنیم.
در صورتیکه وب سایت مورد حمله قرار گرفته و نیاز به بازیابی صفحات است. در این حالت می توانیم با تغییر مسیر، کاربران را به صفحه ای دیگر هدایت نمایید.

تغییر مسیر 302 کدی است که به بازدیدکنندگان یک URL خاص می گوید صفحه مورد نظر به طور موقت به آدرس دیگری منتقل شده و آن ها را مستقیما به مکان جدید هدایت می کند.
به عبارت دیگر، هنگامی که ربات های گوگل یا سایر موتورهای جستجو درخواست بارگذاری صفحه خاصی را دارند، تغییر مسیر 302 فعال می شود. در آن لحظه، به لطف این تغییر مسیر، سرور پاسخ خودکار به آن یو آر ال تعیین شده را نمایش می دهد.

به این ترتیب از خطاها و مزاحمت ها هم برای موتورهای جستجو و هم برای کاربران جلوگیری شده و هدایت روان را تضمین می کند.
تغییر مسیر 302 برای موارد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از آن ها برای هدایت کاربران به صفحه با زبان مادری خود هستند. مثلا اگر کاربری از ایران، وارد یک صفحه خارجی شود، در صورت داشتن فارسی سازی شده، کاربر به هوم پیج فارسی هدایت خواهد شد.

پس می توانیم بگوییم هنگامی که مشغول برطرف کردن مشکل فنی سایت هستید، می توانید ارزش و اعتبار صفحه پر بازدید خود را با این حد وضعیت حفظ نمایید. درواقع شما تا برطرف نمودن مشکل، کاربران را به صفحه ای دیگر هدایت خواهید کرد و این مشکل را به موتور جست و جو نیز گزارش می دهید. پس تا فعال نمودن مجدد صفحه، به جای حذف، ارزش آن را حفظ خواهید نمود.

چه عواملی باعث خطای 302 می شوند؟

در ادامه برخی از رایج ترین دلایل خطای تغییر مسیر 302 آورده شده است:

  • هنگام جا به جایی یو آر ال به طور موقت، از 302 ریدایرکت استفاده کنید.
  • هنگام انتقال فایل
  • هنگام تغییر پروتکل سایت
  • هنگام تغییر ساختار سایت
تفاوت ریدایرکت 301 با 302

تفاوت ریدایرکت 301 با ریدایرکت 302

آگاهی از تفاوت ریدایرکت 301 با ریدایرکت 302 می تواند بر تلاش های بهینه سازی وب سایت شما تاثیر گذار باشد.

ریدایرکت ۳۰۱ به ربات های موتورهای جست و جو این پیغام را می رساند که وب سایت یا صفحه مورد نظر به طور دائمی، به صفحه ای دیگر منتقل شده است.
ریدایرکت ۳۰۲ به موتورهای جست و جو می گوید که وب سایت و یا صفحه مورد نظر به طور موقت به یو آر ال دیگر منتقل شده است. پس اگر می خواهید کاربران را برای مدت زمان کوتاهی به آدرس جدیدی منتقل نمایید، می توانید از این ریدایرکت استفاده نمایید.

با استفاده از ریدایرکت 302 ارزشو اعتبار سئو را منتقل نخواهید کرد و پس از بازیابی صفحه، اعتبار آن حفظ خواهد شد. اما ریدایرکت 301، تمامی اعتبار و ارزش سئویی صفحه را نیز به طور کامل منتقل می نماید.

سخن پایانی

همان طور که گفتیم، کدهای وضعیت مختلفی وجود دارد که آگاهی از آن ها می تواند به شما برای مدیریت صحیح وب سایت کمک نماید. ریدایرکت های تغییر مسیر نیز یکی از همین کدهای وضعیت مهم است که آگاهی از آن ها می تواند در این زمینه بسیار کمک کننده باشد.

موتورهای جستجو با هر نوع تغییر مسیرهای URL متفاوت رفتار می کنند. تغییر مسیر 302 به این معنی است که صفحه به طور موقت منتقل شده است. درحالی که ریدایرکت 301 به این معنی است که یک صفحه جدید به طور دائمی به آدرس دیگری انتقال داده شده است.
توجه داشته باشید که هر یک از این تغییر مسیرها باید به درستی انجام شود تا ارزش صفحه حفظ شده و کاربران از رسیدن به صفحه مورد نظر خود ناامید نشوند و در نهایت به سمت رقبای شما سوق پیدا نکنند.
آگاهی از تفاوت بین تغییر مسیرهای مختلف به خصوص ریدایرکت های 301 و 302 سبب می شود تا شما بتوانید عملکرد بهینه سازی سئو را به راحتی دنبال کرده و از درستی آن اطمینان حاصل نمایید. به این ترتیب شما می توانید ارزش صفحات تولید شده را حفظ نمایید.

مطالب مرتبط
لینک شکسته چیست

لینک شکسته چیست؟ تاثیر لینک شکسته بر سئو چگونه است؟ لینک‌ های شکسته لینک ‌هایی هستند که باز نمی‌ شوند یا به اصطلاح شکسته و خراب هستند. هنگام لینک…

0 نظر 1400-12-27
تکنیک های نوشتن محتوای رپورتاژ آگهی

رپورتاژ آگهی چه تاثیری بر مخاطب شما در دیجیتال مارکتینگ می‌گذارد؟ تولید محتوای رپورتاژ آگهی چگونه است؟ قطعا با آگهی‌ ها و تبلیغات مختلفی برخورد کرده‌…

0 نظر 1400-12-25
ترفندهای ساخت ایمیل فروش

نحوه نوشتن ایمیل فروش چگونه است؟ بازاریابی ایمیلی همچنان از جذابیت و کارایی بسیار بالایی برخوردار است و سطح اثرگذاری آن را می‌توان بسیار بیشتر از…

0 نظر 1400-12-24
حذف سایت از گوگل وب مستر

حذف سایت از گوگل وب مستر چگونه انجام می شود؟ تغییراتی که در سایت خود ایجاد می ‌کنید، می‌ تواند شامل تغییر در محتوای موجود در صفحات و شیوه آدرس دهی آن…

0 نظر 1400-12-23
dwell time چیست

به طور کلی مولفه‌ های زیادی وجود دارند که بر نتایج گوگل و سایر موتورهای جستجوگر در فضای وب اثرگذار هستند. اما برای آگاهی از نوع کارکرد فاکتورهای یاد…

0 نظر 1400-12-22
ارسال دیدگاه
logo-samandehi