راهنمای گام به گام حذف سایت از گوگل وب مستر

حذف سایت از گوگل وب مستر

حذف سایت از گوگل وب مستر چگونه انجام می شود؟ تغییراتی که در سایت خود ایجاد می ‌کنید، می‌ تواند شامل تغییر در محتوای موجود در صفحات و شیوه آدرس دهی آن ‌ها باشد. گاهی نیز ممکن است برخی صفحات موجود در سایت کارایی و اعتبار خود را از دست بدهند و شما ناگزیر به حذف آن‌ ها باشید.
اعمال تغییرات این چنینی شما را با ارورها و خطاهایی در وب مستر مواجه می ‌کند‌ که می تواند به ضرر سئو وب سایت شما باشد. شما می ‌توانید از ابزار removals که مشمول قسمت ایندکس در حساب سرچ کنسول است، برای معرفی صفحاتی که تمایل دارید از بخش نتایج گوگل حذف شوند، استفاده نمایید.
در ادامه با ما همراه باشید تا از نحوه حذف سایت از گوگل وب مستر آگاه شوید.

حذف سایت از وب مستر

 

حذف سایت از گوگل وب مستر

برای حذف سایت از گوگل وب مستر می بایست با ابزار removals که می تواند این کار را برای شما انجام دهد، اشنا شوید:

شیوه کارکرد ابزار removals

زمانی که برای استفاده از قابلیت‌ های این ابزار وارد فضای آن شوید با نخستین گزینه فعال یعنی Temporary removals که وظیفه ارسال تقاضای حذف صفحه از بخش کش یا نتایج گوگل را برعهده دارد مواجه می ‌شوید.
زمانی که بر روی گزینه New Request کلیک کنید با پنجره جدیدی روبرو می‌ شوید که محل وارد کردن آدرس صفحه دلخواه و درج تقاضای مورد نظر است.
قسمت Submitted Requests نیز فهرستی از آخرین درخواست‌ های شما مانند زمان ارسال، نشانی صفحه مذکور، نوع تقاضا و وضعیت پیگیری را به نمایش درمی ‌آورد.
زمانی که بر روی دکمه New Request کلیک می ‌کنید، می ‌توانید دو نوع درخواست برای یک صفحه ارسال کنید:

Temporarily Remove URL

در این قسمت لازم است نشانی صفحه ‌ای از سایت خود را وارد کنید و بر روی یکی از دو گزینه ارائه شده کلیک کنید. انتخاب گزینه اول به معنای حذف همین صفحه از بخش نتایج جست و جو است. اما اگر گزینه دوم را انتخاب کنید درواقع درخواست حذف این صفحه و تمامی نشانی ‌های پس از آن را ارائه نموده ‌اید و به عبارت دیگر انتخاب گزینه دوم به معنی حذف یک پوشه است.

Clear Cached URL

زمانی که این گزینه را انتخاب کنید، ایندکس گوگل از این صفحه سایت به شکل غیر دائم و تنها برای مدت زمانی محدود پاک می ‌شود و به این ترتیب شما صفحه مورد نظر را به صورت کامل از قسمت نتایج گوگل حذف نخواهید کرد.
چنانچه تغییرات چشمگیری را در محتوای صفحه ‌ای از سایت اعمال کرده و تمایل داشته باشید که این صفحه به صورت مجدد توسط گوگل بررسی شود، می‌ توانید از قابلیت این گزینه استفاده کنید.
ابزار URL Inspection نیز زمینه ارسال درخواست برای ایندکس مجدد را فراهم کرده و ضریب شانس برای بررسی صفحه جدید را بالا می ‌برد. البته با استفاده از این دستگاه مجاز خواهید بود که یک مجموعه از صفحات (به عنوان مثال تمامی مقالات موجود در یک دسته بندی) را برای ایندکس مجدد ارسال کنید.
در نتیجه آدرس مورد نظر به فهرست انتظار برای حذف از بخش نتایج گوگل اضافه می ‌شود و خزنده‌ های گوگل این اطلاعات را مورد ارزیابی قرار خواهند داد.
البته صفحه مورد نظر پس از تایید نیز در فهرست نتایج جستجو باقی می‌ماند اما نسخه کش از گوگل حذف شده و مجددا با ایندکس بعدی در دسترس خواهد بود. به منظور مشاهده و بررسی نسخه Cache صفحات سایت خود در گوگل، پس از نمایان شدن نتایج جست و جو فلشی را که در جهت پایین کنار آدرس قرار دارد انتخاب کرده و بر روی گزینه Cache کلیک کنید.

نحوه حذف سایت از وب مستر

 

حذف تمامی صفحات سایت از گوگل

چنانچه نشانی دامنه سایت را در این ابزار ثبت کرده و بر روی گزینه Remove all URLs with this Prefix کلیک کنید، در واقع از گوگل تقاضا می ‌کنید که صفحات سایت را حذف کند. اگر به تهیه دامنه ‌ای که قبلا فعال بوده اقدام نموده‌ اید، باید بدانید که کارکرد سابق این دامنه سبب ایندکس صفحات زیادی در گوگل شده که حالا بر روی سایت شما وجود ندارند. حتی ممکن است محتوا و مفهوم این صفحات با زمینه فعالیت سایت شما کاملا نامرتبط باشد. به این ترتیب می ‌توانید تمامی صفحات ایندکس شده را از بخش نتایج جست و جو حذف و به ذخیره محتواهای جدید بر روی سایت بپردازید.

باید در نظر داشته باشید که هنگام استفاده از این ابزار درخواست‌های شما موقت و غیر دائمی (Temporary) است و تنها اعتباری ۹۰ روزه دارد و با پایان این اعتبار، تقاضا به شکل اتوماتیک غیر فعال خواهد شد.
البته چنانچه صفحه مذکور همچنان جزئی از صفحات سایت شما محسوب شود، توسط خزنده‌ های گوگل بررسی خواهد شد. در حقیقت تقاضایی که در این قسمت ارسال می ‌کنید، به معنای حذف دائم صفحات نخواهد بود و برای اینکه از ایندکس نشدن مجدد آن‌ ها اطمینان حاصل کنید، لازم است صفحه گفته شده از سایت حذف شود؛ لازم به ذکر است که به واسطه فایل Robots.txt یا قابلیت Noindex نیز می‌ توان به محدود و مسدود کردن دسترسی خزنده‌ های گوگل پرداخت.

تجدید نظر از حذف

ممکن است در زمان ثبت آدرس با ارور خاصی مواجه شوید یا گزینه ‌ای را به غلط انتخاب کنید؛ در این صورت می ‌توانید تقاضای مورد نظر خود را از فهرست پیدا کرده و آن را کنسل کنید.
چنانچه تقاضای ارسالی در مرحله بررسی باشد تغییری را در شرایط ایندکس و ارزیابی صفحه مشاهده نخواهید کرد اما چنانچه این درخواست مورد تایید قرار گرفته باشد، در واقع محدوده زمانی ۹۰ روزه‌ای که برای بررسی درخواست در نظر گرفته شده است را متوقف و غیر فعال کرده ‌اید. مثلا اگر از هفته قبل تقاضای حذف صفحه‌ای را ارسال کرده باشید و در حال حاضر از نتایج خارج شده باشد، با کنسل کردن درخواست ممکن است صفحه همچنان در اختیار گوگل باشد و مجددا مورد بررسی قرار گیرد یا اینکه به دلیل حذف از سایت شما هیچ گاه در دسترس گوگل قرار نگیرد.

سخن پایانی

استفاده از این امکان در هنگامی که به حذف تمامی صفحات یک سایت قدیمی اقدام کرده‌اید، کمک کننده است، زیرا پس از حذف این صفحات قادر به ملغای این درخواست و ارائه تقاضایی جدید مبنی بر بررسی آدرس‌های تازه تولید به گوگل خواهید بود.

 

مطالب مرتبط
لینک شکسته چیست

لینک شکسته چیست؟ تاثیر لینک شکسته بر سئو چگونه است؟ لینک‌ های شکسته لینک ‌هایی هستند که باز نمی‌ شوند یا به اصطلاح شکسته و خراب هستند. هنگام لینک…

0 نظر 1400-12-27
تکنیک های نوشتن محتوای رپورتاژ آگهی

رپورتاژ آگهی چه تاثیری بر مخاطب شما در دیجیتال مارکتینگ می‌گذارد؟ تولید محتوای رپورتاژ آگهی چگونه است؟ قطعا با آگهی‌ ها و تبلیغات مختلفی برخورد کرده‌…

0 نظر 1400-12-25
ترفندهای ساخت ایمیل فروش

نحوه نوشتن ایمیل فروش چگونه است؟ بازاریابی ایمیلی همچنان از جذابیت و کارایی بسیار بالایی برخوردار است و سطح اثرگذاری آن را می‌توان بسیار بیشتر از…

0 نظر 1400-12-24
حذف سایت از گوگل وب مستر

حذف سایت از گوگل وب مستر چگونه انجام می شود؟ تغییراتی که در سایت خود ایجاد می ‌کنید، می‌ تواند شامل تغییر در محتوای موجود در صفحات و شیوه آدرس دهی آن…

0 نظر 1400-12-23
dwell time چیست

به طور کلی مولفه‌ های زیادی وجود دارند که بر نتایج گوگل و سایر موتورهای جستجوگر در فضای وب اثرگذار هستند. اما برای آگاهی از نوع کارکرد فاکتورهای یاد…

0 نظر 1400-12-22
ارسال دیدگاه
logo-samandehi