وب اپلیکیشن چیست و چه مزایایی دارد؟

وب اپلیکیشن چیست

وب اپلیکیشن یک برنامه کاربردی است که در یک سرور ذخیره شده و از طریق یک رابط مرورگر از طریق اینترنت ارائه خواهد شد. همان طور که از نام آن پیدا است، وب اپلیکیشن ها برنامه های تحت وب هستند.
وب اپلیکیشن ها را می توان برای کاربردهای مختلف طراحی کرد و هر کسی می تواند از آن استفاده کند؛ از یک سازمان گرفته تا یک فرد! وب اپلیکیشن رایج می توانند شامل ایمیل، ماشین حساب های آنلاین یا فروشگاه های تجارت الکترونیک باشند. در حالی که برخی از وب اپلیکیشن ها تنها توسط برخی از مرورگرها قابل دسترسی هستند، اما اغلب آن ها می توانند با هر مرورگری استفاده شوند.

وب اپلیکیشن ها چگونه کار می کنند؟

وب اپلیکیشن ها برنامه هایی هستند که امکان ارتباط بهتر بین کسب و کارها و مشتریان را فراهم می کنند. وب اپلیکیشن برنامه کامپیوتری است که از یک مرورگر وب برای انجام یک عملکرد خاص استفاده می کند. خوب است بدانید که وب اپلیکیشن ها در بسیاری از سایت ها وجود دارند و روزانه از آن ها استفاده می کنیم. یک مثال ساده آن، فرم تماس در وب سایت است.
وب اپلیکیشن ها نیازی به دانلود ندارند زیرا از طریق شبکه قابل دسترسی هستند و کاربران می توانند از طریق یک مرورگر وب مانند Google Chrome، Mozilla Firefox یا Safari به این برنامه ها دسترسی داشته باشند.

وب اپلیکیشن


 برای اینکه یک وب اپلیکیشن کار کند، به وب سرور، سرور برنامه و پایگاه داده نیاز دارد. سرورهای وب درخواست‌ هایی را که از یک کلاینت می ‌آیند، مدیریت می ‌کنند، در حالی که سرور برنامه دستور درخواستی را تکمیل می ‌کند. می توان از یک پایگاه داده برای ذخیره هر گونه اطلاعات مورد نیاز استفاده کرد.

وب اپلیکیشن ها اغلب چرخه های توسعه کوتاهی دارند و می توانند با تیم های توسعه کوچک ساخته شوند. اکثر آن ها با جاوا اسکریپت، HTML5 یا CSS نوشته شده می شوند. برنامه نویسی سمت کلاینت معمولا از این زبان ها استفاده می کند که به ساختن یک برنامه کاربردی کمک خواهد کرد. برنامه نویسی سمت سرور برای ایجاد اسکریپت هایی که یک وب اپلیکیشن مورد استفاده قرار می دهد، انجام می شود. زبان هایی مانند پایتون، جاوا و روبی معمولا در برنامه نویسی سمت سرور استفاده می شوند.

مزیت های وب اپلیکیشن ها

وب اپلیکیشن ها دارای کاربردهای متفاوتی هستند و البته، مزایای بالقوه بسیاری نیز به همراه خواهند داشت. برخی از مزیت های وب اپلیکیشن ها شامل موارد زیر می شوند:
   

  • امکان دسترسی چند کاربر به نسخه مشابه یک برنامه
  •  عدم نیاز به نصب
  •  برنامه های وب را می توان از طریق پلتفرم های مختلفی مانند دسکتاپ، لپ تاپ یا موبایل در دسترس قرار داد
  •  از طریق چندین مرورگر قابل دسترسی است

 معایب وب اپلیکیشن

یکی از مهم ترین معایت نرم افزاهای تحت وب یا همان وب اپلیکیشن ها، عدم امکان پشتیبانی آن ها در حالت offline است. این مشکل به دلیل خاصیت اصلی نرم افزاهای تحت وب بروز می دهد. البته راهکارهای مختلفی برای حل این مسئله وجود دارد، اما حقیقت است که هیچ کدام از این راهکارها نمی توانند این مشکل را به صورت ریشه ای حل کنند.

مورد بعدی این است که امکانات پیشرفته در این اپلیکیشن ها محدود است. همچنین فضای محدودی در این برنامه ها برای ذخیره سازی اطلاعات کاربران وجود دارد. از طرف دیگر، امکان بهینه سازی وب اپلیکیشن ها در پلی استورهای معتبر وجود ندارد.
همچنین خوب است بدانید که امنیت و کیفیت آن ها تضمین شده نیست و می توانند در مقابل دسترسی های غیر مجاز آسیب پذیر باشند.

 

مزیت های وب اپلیکیشن

مقایسه وب اپلیکیشن با سایر اپلیکیشن ها

در تلفن همراه، برنامه های وب گاهی اوقات با برنامه های بومی مقایسه می شوند، برنامه هایی که به طور ویژه برای یک پلت فرم یا دستگاه خاص توسعه یافته و بر روی آن دستگاه نصب می شوند. با این حال، این دو در تقابل با یکدیگر قرار نمی گیرند. برنامه‌ های کاربردی بومی برنامه ‌هایی هستند که معمولا دانلود می ‌شوند و به ‌طور خاص برای نوع دستگاهی که روی آن دانلود می گردد، ساخته می‌ شوند. اپلیکیشن های بومی معمولا می ‌توانند از سخت ‌افزار خاص دستگاه، مانند GPS یا دوربین در یک تلفن همراه استفاده کنند.
برنامه هایی که این دو رویکرد را ترکیب می کنند، گاهی اوقات تحت عنوان وب اپلیکیشن ترکیبی نامیده می شوند. برنامه های ترکیبی شبیه به یک برنامه وب کار می کنند، اما به عنوان یک برنامه بومی روی دستگاه نصب می شوند. برنامه های ترکیبی همچنین می توانند با استفاده از API های داخلی از منابع خاص دستگاه بهره ببرند. برنامه های بومی بارگیری شده گاهی اوقات می توانند به صورت آفلاین کار کنند. با این حال، برنامه های ترکیبی این قابلیت را ندارند. یک اپلیکیشن ترکیبی معمولا عناصر ناوبری مشابه یک برنامه وب را به اشتراک می گذارد زیرا آن ها بر اساس برنامه های وب کار می کنند.

سخن پایانی

افزایش استفاده از اینترنت در بین شرکت ها و افراد بر نحوه اداره کسب و کارها تاثیر گذاشته است. این امر منجر به پذیرش گسترده وب اپلیکیشن ها شده است، زیرا شرکت ها از مدل های سنتی فاصله گرفته و به مدل های مبتنی بر کلاد و شبکه سوق پیدا می کنند. از سوی دیگر، وب اپلیکیشن ها به کسب و کارها این قابلیت را می دهند که فرایند عملیاتی خود را ساده نمایند، کارایی را افزایش داده و هزینه ها را نیز کم کنند.
این اپلیکیشن های آنلاین مانند کلاینت‌ های ایمیل، پردازشگرهای کلمه، صفحات گسترده و سایر برنامه ‌ها عملکردی مشابه نسخه‌ های دسکتاپ ارائه می ‌کنند. با این حال، آن ها مزیت های دیگری دارند؛ در چندین پلتفرم کار می کنند، دسترسی وسیع تری دارند و به راحتی از هر نقطه می توان از آن ها استفاده کرد.

 هزینه راه اندازی وب اپلیکیشن ها متفاوت است؛ زیرا در ابتدا باید تیم متخصص زبان مناسب را انتخاب کرده و سپس با توجه به آن، هزینه را اعلام نمایند. اما در کل باید بگوییم که هزینه طراحی وب اپلیکیشن ها از اپلیکیشن های موبایل بیشتر بوده و حتی می تواند زمانبر نیز باشد. در هر صورت برای پیاده سازی هر طرحی، بهتر است با مشاوره های متخصص در تماس باشید تا بهترین راهنمایی ها را دریافت نمایید.

 

مطالب مرتبط
لینک شکسته چیست

لینک شکسته چیست؟ تاثیر لینک شکسته بر سئو چگونه است؟ لینک‌ های شکسته لینک ‌هایی هستند که باز نمی‌ شوند یا به اصطلاح شکسته و خراب هستند. هنگام لینک…

0 نظر 1400-12-27
تکنیک های نوشتن محتوای رپورتاژ آگهی

رپورتاژ آگهی چه تاثیری بر مخاطب شما در دیجیتال مارکتینگ می‌گذارد؟ تولید محتوای رپورتاژ آگهی چگونه است؟ قطعا با آگهی‌ ها و تبلیغات مختلفی برخورد کرده‌…

0 نظر 1400-12-25
ترفندهای ساخت ایمیل فروش

نحوه نوشتن ایمیل فروش چگونه است؟ بازاریابی ایمیلی همچنان از جذابیت و کارایی بسیار بالایی برخوردار است و سطح اثرگذاری آن را می‌توان بسیار بیشتر از…

0 نظر 1400-12-24
حذف سایت از گوگل وب مستر

حذف سایت از گوگل وب مستر چگونه انجام می شود؟ تغییراتی که در سایت خود ایجاد می ‌کنید، می‌ تواند شامل تغییر در محتوای موجود در صفحات و شیوه آدرس دهی آن…

0 نظر 1400-12-23
dwell time چیست

به طور کلی مولفه‌ های زیادی وجود دارند که بر نتایج گوگل و سایر موتورهای جستجوگر در فضای وب اثرگذار هستند. اما برای آگاهی از نوع کارکرد فاکتورهای یاد…

0 نظر 1400-12-22
ارسال دیدگاه
logo-samandehi